Oxrullader

Oxrullader

Oxrullader 4 personer Ingredienser:

• Tolv tunna skivor av svenskt oxinnanlår

• ⁠3 hela saltgurkor • ⁠1 stor morot • ⁠cirka 100g varmrökt sidfläsk

• ⁠dijonsenap

• ⁠köttfond

• ⁠salt & peppar

Gör så här:

• Lägg ut dom tunna skivorna av oxinnanlår plant på en skärbräda.

• ⁠Salta & peppra.

• ⁠Bred ett tunnt & jämnt lager dijonsenap

• ⁠Lägg på en stav saltgurka, morot och sidfläsk på varje skiva.

• ⁠Rulla & trä på spett

• ⁠stek i het panna, dom skall bara få stekyta.

• ⁠lägg ner anrättningen i en ugnsfast form och häll på fonden så det täcker köttet.

• ⁠lägg lock på och brässera i 150 graders ugn tills dom blivit möra. Tar cirka 2 timmar. Potatispuré, gräddsås, saltgurka & rårörda lingon är mycket gott till! Smaklig spis

Tillbaka till blogg