Biff á la Lindström

Biff á la Lindström

Ingredienser:

  • 500 g nötfärs
  • 1 gul lök, finhackad
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 ägg
  • 1 dl inlagda rödbetor, finhackade
  • 2 msk kapris
  • 1 dl ättiksgurka, finhackad
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk dijonsenap
  • Salt och peppar efter smak
  • Smör eller olja till stekning av biffarna

Till servering:

  • Kokt potatis
  • Stekt ägg (valfritt)
  • Inlagda rödbetor och ättiksgurka som tillbehör

Instruktioner:

  1. Förbered grönsakerna: Finhacka rödbetorna, kaprisen, och ättiksgurkan. Hacka löken och stek den lätt i smör tills den blir mjuk och gyllenbrun. Låt svalna.

  2. Blanda ingredienserna: I en stor skål, blanda nötfärsen med den stekta löken, hackade rödbetor, kapris, ättiksgurka, ägg, mjölk, dijonsenap, salt och peppar. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig färs.

  3. Forma biffarna: Dela färsen i 4 lika stora delar och forma dem till platta biffar.

  4. Stek biffarna: Värm upp smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i cirka 4-5 minuter per sida, eller tills de fått en fin gyllenbrun färg och är genomstekta.

  5. Servering: Servera biffarna med kokt potatis och eventuellt stekt ägg. Ett klassiskt tillbehör är även extra inlagda rödbetor och ättiksgurka vid sidan om.

Smaklig måltid!

    Tillbaka till blogg