Ingredienser:
- 500 g nötfärs
- 1 gul lök, finhackad
- 2 msk smör till stekning
- 1 ägg
- 1 dl inlagda rödbetor, finhackade
- 2 msk kapris
- 1 dl ättiksgurka, finhackad
- 1 dl mjölk
- 1 msk dijonsenap
- Salt och peppar efter smak
- Smör eller olja till stekning av biffarna
Till servering:
- Kokt potatis
- Stekt ägg (valfritt)
- Inlagda rödbetor och ättiksgurka som tillbehör
Instruktioner:
-
Förbered grönsakerna: Finhacka rödbetorna, kaprisen, och ättiksgurkan. Hacka löken och stek den lätt i smör tills den blir mjuk och gyllenbrun. Låt svalna.
-
Blanda ingredienserna: I en stor skål, blanda nötfärsen med den stekta löken, hackade rödbetor, kapris, ättiksgurka, ägg, mjölk, dijonsenap, salt och peppar. Arbeta ihop ingredienserna till en smidig färs.
-
Forma biffarna: Dela färsen i 4 lika stora delar och forma dem till platta biffar.
-
Stek biffarna: Värm upp smör eller olja i en stekpanna på medelhög värme. Stek biffarna i cirka 4-5 minuter per sida, eller tills de fått en fin gyllenbrun färg och är genomstekta.
-
Servering: Servera biffarna med kokt potatis och eventuellt stekt ägg. Ett klassiskt tillbehör är även extra inlagda rödbetor och ättiksgurka vid sidan om.
Smaklig måltid!