Frönshults gård

Frönshults gård

Djuren på Frönshult föds alla upp i lösdriftshallar och har alltid tillgång till utevistelse på vintern och går helt ute i det fria på betessäsongen. Då besättningen är en avelsbesättning så är det framför allt de lite äldre korna som går till slakt efter att ha fött ett flertal kalvar. Tjurkalvarna säljs oftast vidare som livdjur till andra nötköttsproducenter. Den största delen av alla hondjur blir dräktiga genom semin eller embryotransfer (ET), detta för att säkerställa ett gott avelsarbete och bra avkommor. Detta är två nödvändiga verktyg för att bedriva avel i toppklass. Efter födsel så går kalven med sin mor till avskiljning, som sker vid ca 8 månaders ålder.

Resultatet av att slakta ut lite äldre kor är att köttkvaliteten oftast är helt jämn. Finfördelad marmorering och maximalt med smak är fördelar med vår metod. Allt foder som våra slaktdjur äter är producerat på gården, bete och gräsensilage. Den dagliga hanteringen under lång tid av våra djur ger lugna djur. Detta tillsammans med en stressfri slakt ger de bästa tänkbara förutsättningar för bra köttkvalitet och ett värdigt liv för djuren.

Samma uppfödningsmetod tillämpas på så väl våra simmental som på våra renrasiga wagyu.

Tillbaka till blogg